Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop

Achterbos 46 - 48

3645 CE Vinkeveen
Vraagprijs € 1.485.000,- k.k. Beschikbaar

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 252 m² Aantal kamers 9
Lees meer

Omschrijving

Op een prachtige locatie rondom aan water met een directe verbinding naar de Vinkeveense Plassen, ligt deze vrijstaande, charmante riet gedekte villa. Deze herenboerderij biedt u wonen op stand. Rust, vrijheid, ruimte, nostalgie en sfeer zijn zo maar een paar van de vele kenmerken. De woning is...
Lees meer

Omschrijving

Op een prachtige locatie rondom aan water met een directe verbinding naar de Vinkeveense Plassen, ligt deze vrijstaande, charmante riet gedekte villa. Deze herenboerderij biedt u wonen op stand. Rust, vrijheid, ruimte, nostalgie en sfeer zijn zo maar een paar van de vele kenmerken. De woning is gelegen op een perceel van 1.500 m2, heeft een eigen insteekhaven van 7,5 meter met zwemtrap, een royale en zonnige tuin met meerdere terrassen, een riant tuinhuis met veranda en separaat van de tuin een eigen parkeerplek voor tenminste twee auto’s.

De woning is gebouwd omstreeks 1880 en door de huidige bewoners in 2001 vrijwel geheel nieuw opgetrokken en volledig verbouwd tot de villa die het nu is. De woning is eigentijds en voorzien van alle hedendaagse gemakken. Het geheel biedt ruimte aan wonen en is goed te combineren met eventueel een kantoor- c.q. praktijk aan huis. Eventuele dubbele bewoning zou zelfs ook heel goed mogelijk zijn. Door de gehele woning is zichtbaar dat er gestreefd is naar een warme, klassieke sfeer in een modern jasje. Het huis is heerlijk licht! De woonoppervlakte is totaal maar liefst 252 m2.

Op de begane grond treft u de praktijkruimte, de lichte woonkamer, de ruime hal en de keuken. Op de bovenverdieping treft u de masterbedroom met eigen badkamer en inloopkast, drie slaapkamers en een tweede badkamer. In de tuin vindt u een mooi tuinhuis (37 m2) met grote veranda. Het tuinhuis heeft voorzieningen om ook hier te kunnen wonen.

De locatie is voor Vinkeveense begrippen uniek. In de karakteristieke lintbebouwing treft u dit perceel aan. Zeer toegankelijk en alle voorzieningen op korte afstand. U bent binnen 20 autominuten in Amsterdam, Hilversum, Utrecht of op Schiphol. De omgeving bestaat uit vrijstaande villa's, zowel modern als klassiek. Achterbos is het rustige gedeelte in het befaamde Vinkeveense watersportgebied. Een woonomgeving op stand!

De indeling van de woonboerderij is als volgt:
Via een loopbrug over het water is de woning bereikbaar. Met de auto kunt u via de naastgelegen oprit het perceel bereiken. Aangezien de woning twee huisnummers heeft, zijn er twee separate entrees. Zodra u deze woning binnenkomt ervaart u gelijk de ruimte van de woning. De moderne hal geeft u toegang tot de voorzijde van de woning waar nu een praktijk gevestigd is. Verder treft u in de hal de meterkast, de toiletruimte met vrijhangend toilet en fontein, de garderobekast en de trap naar de eerste verdieping. Bij het binnenkomen van de leefruimte komt u in de woonkamer met open keuken, openslaande deuren en wordt u direct gegrepen door het prachtige uitzicht over de tuin en het naastgelegen vaarwater.

Begane grond:
De sfeervolle U-vormige woonkamer is aan de tuinzijde van de woning gecreëerd en geeft u een mooi uitzicht over de tuin en het naastgelegen water. De toegang tot de tuin en het zijterras heeft u via de openslaande deuren. De rustige sfeer wordt versterkt door de roedeverdeling in de klassieke ramen. De vloer is voorzien van een moderne lichte gietvloer met vloerverwarming.

De moderne, strakke, greeploze Siemens keuken (geplaatst in 2016) heeft brede laden en kasten met softclosing en is voorzien van moderne inbouwapparatuur. U moet hierbij denken aan een Siemens vaatwasser, combi stoomoven, inductie kookplaat, koel-/vriescombinatie met koelzones (Liebherr) en een Quooker. De afzuigkap met afstandsbediening is strak weggewerkt in het plafond. Het aanrecht is voorzien van een composiet blad in een beige/grijze tint. Tot slot vindt u in de keuken een praktische inloop provisiekast.

Eerste verdieping:
Terug in de hal begeven we ons naar de eerste verdieping. Via de bordestrap wordt de bovenverdieping betreden. Deze is over twee zijden verdeeld. De aan de achterzijde gelegen masterbedroom is royaal van afmeting en heeft vier op maat gemaakte hangkasten, zes ladeblokken van vier rijen en een walk-in schoenenkast/berging. Een leuk detail in deze kamer is de openslaande boerderijdeur. De grote ramen zorgen voor veel lichtinval. Aansluitend aan de ouderslaapkamer treft u een luxe, eigen, badkamer met dubbele wastafel, inloopdouche (regendouche en handdouche), vrijhangend toilet en ligbad. In de badkamer ligt een Granito vloer met vloerverwarming.
Ook vindt u in deze kamer keurig weggewerkt, de aansluiting voor de was- en droogapparatuur.

Aan de voorzijde van de woning treft u een tweede grote slaapkamer met in het midden nog twee middelgrote slaapkamers. De tweede badkamer is gelegen tussen deze slaapkamers en is voorzien van een douche, een wastafel, een vrijhangend toilet en verwarming. Op de vloer ligt een tegelvloer.
In 2017 is er over de gehele eerste verdieping een fraaie Avatar Multisense designvloer met visgraatmotief aangelegd.

Kantoor- praktijkruimte:
Via de eigen entree treft u de hal met separaat toilet. Vanuit de hal krijgt u toegang tot een viertal kamers, waarvan twee kamers voorzien zijn van openslaande deuren naar het terras aan de westkant van de woning. Ook de vloer in deze ruimte bestaat uit een moderne lichte gietvloer. Relatief eenvoudig is de voorzijde van de woning in woonruimte te veranderen. Door het verwijderen van een wand kunnen de voor- en achterzijde snel weer één geheel vormen. Een riante living aan de voorkant van het huis, een heerlijke woonkeuken aan de tuinzijde! In onze brochure treft u een plattegrond en artist impression aan van deze mogelijke indeling.

Tuin:
De woning wordt omzoomd door een fraaie, zonnige en vrije tuin met verschillende terrassen en zitjes. In de zorgvuldig aangelegde tuin staan kastanjebomen uit de 19e eeuw, witte hortensia’s aan het water en diverse fruitbomen. Achter in de tuin staat een riant tuinhuis met grote veranda, begroeid met druivenranken. In het tuinhuis zijn de nodige voorzieningen zoals elektriciteit (een eigen stoppenkast), water en afvoer (voor toilet- en doucheruimte) aanwezig. Het achtergedeelte van het tuinhuis is volledig geïsoleerd. Met een kleine verbouwing is het mogelijk om hier woonruimte voor uw (groot-)ouders of studerend kind te realiseren. Het tuinhuis heeft een laminaatvloer in granito look. Aan de voorzijde van het tuinhuis vindt u een berging met vliering. Naast het tuinhuis vindt u een eigen insteekhaven van 7,5 meter voor uw (zeil-)boot. U bent met vijf minuten op de plas.

Parkeren:
Via een aparte brug naast de woning is een eigen parkeerplek voor tenminste twee auto’s bereikbaar.

Een aantal bijzonderheden:
- In 2001 volledig gerenoveerd/verbouwd met behoud van originele details;
- Vloerverwarming op de gehele begane grond en in de badkamers;
- Trendy lichte gietvloer op de begane grond;
- Parkeergelegenheid op eigen terrein;
- Inhoud woning 777 m3;
- 252 m2 woonoppervlak;
- Tuinhuis (gerealiseerd in 2008/2009) heeft alle mogelijkheden voor het realiseren van een separate aanleunwoning;
- Eigen insteekhaven met zwemtrap;
- Veranda met heater;
- Beschoeiing is vernieuwd in 2008.

Waarschijnlijk zijn we nog wel iets vergeten op te noemen, zo bijzonder is dit object. Graag nodigen wij u uit voor een vrijblijvende rondleiding. U zult verrast zijn door de sfeer van weleer en het hedendaags comfort dat u hier geboden wordt. Belt u ons? Neem uw eigen makelaar mee!

++++++++++

In a stunning location, surrounded by water with a direct waterway to Vinkeveense Plassen lake area, is this detached, charming thatched villa. To call this farmhouse home is a genuine privilege. Tranquility, a sense of total freedom, space, nostalgia and ambience are just a few terms to define this home. The farmhouse is on a 1,500 sqm-plot, features a private 7.5 m-dock with a swimming ladder, an expansive and sunny garden with multiple terraces, a spacious garden annex with a veranda and - set off from the garden - a private parking area for at least two cars.

The farmhouse dates from approximately 1880 and was almost completely rebuilt and thoroughly renovated by the current owners in 2001, turning it into the villa it is today. This is a contemporary home, with all modern conveniences. The property makes for a spacious home which can easily be combined with use as an office or private practice. Double occupancy is also a feasible option. The home incorporates a warm, traditional look and feel with contemporary comfort. The home is exceptionally bright, and spans a total floor area of 252 sqm.

The ground floor accommodates the home office/ private practice, the bright living room, spacious hall and the kitchen. The first floor encompasses the master bedroom with a private master bath and walk-in closet, three bedrooms and a second bathroom. There is a beautiful garden annex (37 sqm) with a large veranda. The garden annex features all necessary elements to be able to serve as a residential unit.

This is a truly unique location for Vinkeveen. This property is in the town's characteristic ribbon development, boasting excellent connectivity and in the immediate proximity of all amenities. Amsterdam, Hilversum, Utrecht and Schiphol airport are a mere 20-minute drive away. Characterized by a mix of modern and traditional detached villas, Achterbos is a quiet area in Vinkeveen's well-known watersports district. A distinguished neighborhood!

The layout of the farmhouse is as follows:
A footbridge over the water leads to the house. By car, the property can be accessed via the adjacent driveway. The farmhouse has two individual house numbers, and two separate entrances. Upon entering the house, its spacious character is immediately clear. The modern hall leads to the front of the house, which currently accommodates a private practice. The hall also features the meter cupboard, the restroom with a wall-mounted toilet and washbasin, a coat closet and the staircase to the first floor. The living area features the family room with an open-plan kitchen and French doors.

Ground floor:
The welcoming U-shaped living room faces the garden and offers a beautiful view of the garden and the water. French doors lead to the garden and the side terrace. Traditional sash windows underscore the warm and intimate feel of the room and the light modern cast floors feature comfortable underfloor heating.

The contemporary, sleek, handle-free Siemens kitchen (fitted in 2016) has wide soft-close drawers and is equipped with a range of appliances, including a Siemens dishwasher, combination steam oven, induction cooker, refrigerator/freezer with cooling zones (Liebherr) and a Quooker. The remote-controlled range hood is incorporated into the ceiling. The kitchen features beige/grey composite countertops. The kitchen also features a convenient walk-in pantry.

First floor:
The double-landing staircase leads from the hall to the first floor, which is comprised of two wings. The spacious master bedroom is at the rear and is fitted with four custom hanging wardrobes, six four-row drawer units and a walk-in shoe closet/ storage room. The farm door in this room is a wonderful detail, and large windows bathe the room in light. The master bedroom has a luxury en suite bathroom with a double vanity, walk-in shower (rain shower and hand shower), wall-mounted toilet and bathtub. The bathroom is fitted with a Granito floor and underfloor heating.
The bathroom also features, neatly tucked away, the fittings for the laundry machine and dryer.

At the front of the property is a second large bedroom and two centrally positioned medium-sized bedrooms. The second bathroom is in between these bedrooms and is fitted with a shower, vanity, wall-mounted toilet, underfloor heating and tiled floors.
This entire level was fitted with a gorgeous Avatar Multisense herringbone design floor in 2017.

Home office/ private practice:
A private entrance leads to a hall with a separate restroom. The hall accesses four rooms, two of which feature French doors to the west-facing terrace. This area also features a modern cast floor. The front of the property can be converted into a residential space relatively easily. Removing one wall would create a single, large space: with a generous living room at the front of the house and an amazing kitchen/ lounge at the rear! Our brochure includes a floorplan and an artist rendering for this alternative layout.

Garden:
The house is surrounded by an amazing, sunny and secluded garden with multiple patios and terraces. The beautifully landscaped garden includes 19th century chestnut trees, white hydrangea along the water's edge and several fruit trees. At the back of the garden is a spacious garden annex with a large grapevine-covered veranda. The garden annex features all necessary amenities such as electricity (individual distribution board) and connections to water/drains (for a restroom and shower). The rear section of the garden annex is fully insulated. Minor remodeling would make this an ideal unit for your (grand)parents or older child. The garden annex is fitted with Granito-look laminate flooring. The front of the annex has a storage area with a loft. Adjacent to the garden annex is a private 7.5 m-dock for your (sail)boat - from here, you can access the lake within five minutes.

Parking:
A separate bridge next to the house leads to the private parking area which can accommodate at least two cars.

Specifications:
- Thoroughly renovated/ remodeled in 2001, original details were preserved;
- Underfloor heating throughout the ground floor and in the bathrooms;
- On-trend light cast floors on the ground floor;
- On-lot parking;
- Volume 777 m3;
- 252 sqm residential floor area;
- Garden annex (built in 2008/2009) with all amenities for conversion into living quarters;
- Private dock with swimming ladder;
- Heated veranda;
- Sheeting walls renewed in 2008.

This property has so much to offer that we have probably forgotten to mention certain details. We look forward to showing you this exceptional home: you will be amazed by the traditional atmosphere and modern comforts it has to offer. Give us a call to schedule an appointment!

Bring your own realtor!

Kenmerken

Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 1.485.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Luxe Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, aan rustige weg, beschutte ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 252 m² Perceeloppervlakte 1500 m² Externe bergruimte 37 m² Inhoud 777 m³ Aantal kamers 9 Aantal slaapkamers 4 Aantal woonlagen 2 woonlagen Energie Energieklasse B Energie einddatum 24-10-2027 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas en voorzetramen Warmwater C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming C.V.-Ketel en vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel Nefit (Gas Combiketel uit 2002, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom Hoofdtuin Tuin rondom Kwaliteit tuin Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand steen Voorzieningen Voorzien van elektra en met vliering Isolatie Dubbel glas Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie, TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente Vinkeveen Sectie F Perceelnummer 1794 Oppervlakte 1500 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Achterbos 46 - 48, 3645 CE Vinkeveen

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.