Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop

Oude Nieuwveenseweg 52

2441 CW Nieuwveen
Vraagprijs € 895.000,- k.k. Beschikbaar

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1886 Woonoppervlakte 286 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

Een zeer bijzonder en authentiek huis om verliefd op te worden!

Dit monumentale vrijstaande herenhuis uit 1886 (gemeentelijk monument) is de afgelopen jaren volledig in stijl gerestaureerd met hoogwaardige materialen en oog voor oorspronkelijke details. En niet alleen de woning maar ook...
Lees meer

Omschrijving

Een zeer bijzonder en authentiek huis om verliefd op te worden!

Dit monumentale vrijstaande herenhuis uit 1886 (gemeentelijk monument) is de afgelopen jaren volledig in stijl gerestaureerd met hoogwaardige materialen en oog voor oorspronkelijke details. En niet alleen de woning maar ook de fundering en de buitenruimte zijn aangepakt. Het bijgebouw is volledig nieuw gebouwd. U krijgt hier dus modern wooncomfort met een nostalgische tint.

Met een totale woonoppervlakte van 320 m² is er voldoende ruimte om iedereen binnen een groot gezin een eigen plek te geven. Maar de indeling is zodanig dat er ook mogelijkheden zijn voor kantoor/bedrijf aan huis, een mantelzorgfunctie, een eigen Bed & Breakfast, fitness/saunaruimte en nog veel meer.

Bijzondere kenmerken zijn de kamer-en-suite, kelder, opkamer, riante sfeervolle woonkeuken, veranda, multifunctioneel souterrain onder/achter de gehele woning, separaat bijgebouw in stijl en de onderheide oprit. De totale grondoppervlakte bedraagt 820 m² eigen grond. Tel daar bij op de ligging langs een straat met veel monumentale panden aan de voorzijde en het riante uitzicht aan de achterzijde over landerijen en u bent verkocht!

De bijzondere indeling van deze villa is als volgt:

Begane grond:
Via een onder architectuur aangelegde voortuin met prachtige leilindes komt u bij de entree van de woning. U betreedt de vestibule met gemarmerde lambrisering en fraaie glas-in-lood deur en naar een lange gang. Hier loopt u over de granitovloer en geven paneeldeuren u toegang tot diverse ruimtes. Aan de rechterzijde van de woning is de kamer-en-suite met donkere parketvloer in visgraatmotief. De kasten tussen de beide vertrekken zijn fraai betimmerd en de schuifdeuren zijn ook van glas-in-lood. In zowel het voor-, als het achtervertrek is een gashaard aanwezig. De plafonds zijn voorzien van ornamenten en sierstucwerk. Aan de achterzijde zijn er openslaande deuren naar de overdekte veranda. Aan de linkerzijde is de garderobekamer, ook wel te gebruiken als kantoor of slaapkamer. Hier is de granitovloer doorgetrokken vanuit de gang en zijn er diverse vaste kasten aanwezig. Voor de ramen zijn er fraaie luiken. Naast de garderobekamer is de op-kamer, thans in gebruik als kantoor. Er ligt een eikenhouten vloer en de wanden zijn gestukt in combinatie met een lambrisering van kraalschroten. Er is een vaste kast aanwezig.
Aan het einde van de gang is het toilet, mooi gemoderniseerd maar wel met granitovloer en tegelwerk in stijl.
De woonkeuken is één van de pareltjes van deze woning. Hier kunt u heerlijk wat uurtjes vertoeven aan een riante eettafel die u hier met gemak kwijt kunt. De grote ramenpartij geeft veel licht en het uitzicht is fantastisch. Aan apparatuur geen gebrek, er is een 6-pits Boretti gasfornuis, twee grote ingebouwde koelkasten en vriezers, vaatwasser en een mooie schouw met afzuiging. Het aanrechtblad is van gefrijnd natuursteen. Vanuit de woonkeuken is er een trap naar de provisie/wijnkelder. Ook is er een spiltrap die u toegang verschaft tot het souterrain.

Souterrain:
Hier treft u een multi-functionele ruimte. Of je er nu een speelkamer voor uw kinderen van maakt, een bioscoop, sauna/fitnessruimte of gewoon een kantoor of slaapkamer, het kan allemaal. Op de vloer liggen plavuizen, de wanden zijn gestuukt, er zijn inbouwspots en vloerverwarming aanwezig. Openslaande deuren geven toegang tot de tuin.
Aansluitend is er een werkruimte van ongeveer 70 m² met maar liefst 21 ingebouwde kasten. Er is een keukenblok aanwezig en de ruimte beschikt over een eigen toilet. Mede hierdoor is ook deze ruimte voor velerlei doeleinde te gebruiken. Door openslaande deuren betreedt u de achtertuin, maar ook een tweede veranda met lichtstraat. Deze laatste ruimte is op eenvoudige wijze ook nog eens bij de woning te trekken. Naast de veranda bevindt zich de deur naar de eerste berging.

Eerste verdieping:
Een fraai betimmerde trap met traploper geeft u toegang tot de verdieping. Op de overloop is het dakspant nog deels in zicht en geven de oude balken u een nostalgische aanblik. Daarentegen zijn de wanden op deze verdieping wel strak gestuukt in combinatie met fraaie lambriseringen van kraalschroten. Radiatoren zijn keurig weggewerkt met kast ombouwen. De twee slaapkamers aan de voorzijde van de woning hebben dakkapellen met mooie ronde kozijnen. In totaliteit zijn er vier slaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer een eigen toegang heeft tot de badkamer en een laminaatvloer op de vloer heeft. Alle overige kamers zijn voorzien van een eiken vloerdelen. Er is een aparte waskamer met een groot werkblad waaronder de wasapparatuur staat. Er is een wasbak voor de handwas. Aan één zijde van deze ruimte zijn er vier vaste kasten.
De badkamer is één van de andere pareltjes van deze woning. Er is meer dan voldoende bewegingsruimte om met meerdere personen hier te zijn. De inloopdouche heeft naast de normale douche ook massagestralen. Een verdiept ligbad heeft een prominente positie in de ruimte en is fraai betimmerd met teakhout. Een groot meubel met twee wastafels en natuurstenen blad alsmede een hangend toilet maken het geheel compleet. De granitovloer, de schuine hoge plafonds met sierlijsten en inbouwspots en een designradiator gevel het geheel weer die mooie authentieke sfeer.
Boven een aantal slaapkamers is een bergvliering gemaakt.

Het bijgebouw:
Dit is volledig nieuw opgetrokken in stijl van de woning. Het bestaat uit twee verdiepingen. Op de tweede verdieping is een volwaardig appartement ingericht met de volgende indeling:
Via een trap bereikt u een terras met openslaande deuren naar de woonkamer met aansluitend een open keuken. Bijzonder sfeervol door een klein dakkapel en de balken van het spant in het zicht. De keuken is voorzien van een eigen 4-pits gaskookplaat en een inbouwkoelkast. Het blad is van natuursteen. Via een overloop komt u in de licht betegelde badkamer met granitovloer voorzien van vloerverwarming. Hier is een hangend toilet aanwezig en een klein bad waarin je ook kunt douchen. De aparte slaapkamer bevindt zich ernaast. Het geheel is ook weer in stijl verbouwd met paneeldeuren en fraai timmerwerk.
Onder het appartement is een ruime, geïsoleerde berging met plavuizen vloer voorzien van vloerverwarming. In een kast bevindt zich een aparte meterkast en een eigen C.V.-ketel. Aansluitend is nog een kantoor/werkruimte met openslaande deuren naar een eigen balkon.

Bijzondere kenmerken:
+ Bouwjaar omstreeks 1886
+ Inhoud woning ongeveer 1.016 m³
+ Inhoud bijgebouw circa 120 m³
+ Woonoppervlak woning ongeveer 286 m²
+ Woonoppervlak bijgebouw circa 34 m²

De fundering is compleet vernieuwd en onderheid, alle gevels zijn vernieuwd c.q. gerestaureerd. In de gehele woning zijn radiatoren weggewerkt achter fraai timmerwerk.

Tuin:
De voortuin is onder architectuur aangelegd en biedt veel privacy door de leilindes die daar zijn geplaatst. Aan de zijgevel is een grote oprit met grind, hier kunt u met gemak drie auto's parkeren. Via een afsluitbaar smeedijzeren sierhek komt u bij het onderheide deel van de oprit.
Aan de achterzijde zijn er diverse niveaus waar u heerlijk buiten kunt zitten. Allereerst het grote terras dat aan de woonkamer en keuken grenst. Een deel hiervan is overdekt en voorzien van een buitenhaard. Hiervandaan heeft u het mooiste uitzicht over de landerijen. Op grondniveau is er een fijne tuin met fruitbomen en grasveld en plekje om te basketballen. Ideaal voor de kinderen. Ook hier is een tweede veranda waar u heerlijk buiten, maar toch overdekt kunt zitten. Deze ruimte kan ook uitstekend dienen als carport, het heeft openslaande deuren naar buiten. Een tweede berging is vanuit de tuin te bereiken.

Woonomgeving:
Het herenhuis is gelegen aan weilanden binnen de bebouwde kom van Nieuwveen en centraal in de Randstad. Nieuwveen is een landelijk gelegen dorp waar ook andere historische panden staan, gelegen tussen Aalsmeer en Alphen aan den Rijn en op slechts 25 km afstand van de steden Amsterdam en Utrecht. Nieuwveen heeft diverse voorzieningen, waaronder meerdere winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, een tweetal basisscholen en een busverbinding naar Uithoorn en Alphen aan den Rijn. Tevens bevindt zich op korte afstand de prachtige golfbaan "Golf- & Countryclub Liemeer".

Oplevering in overleg. Voor een rondleiding in dit object kunt u contact opnemen met John D.A. Korver Register Makelaar - Register Taxateur. Nog beter is om uw eigen NVM aankoopmakelaar mee te nemen.

++++++++++

An exceptional and authentic home that will capture your heart!

This monumental detached mansion from 1886 (municipal monument) was thoroughly renovated in style in recent years, implementing high-quality materials and with an eye for its original details. The renovations addressed not just the house itself, but also included the foundation and the outdoor spaces. The annex was newly built. This property offers modern convenience with a nostalgic feel.

Spanning a total floor area of 320 sqm, there is more than enough room for a large family to live comfortably. The layout also allows for a home office/practice, live-in parents, a Bed & Breakfast, fitness/ sauna area and much more.

Extraordinary elements include the living room with pocket doors, cellar, raised 'opkamer' room, spacious and welcoming kitchen/lounge, veranda, multi-purpose basement under/behind the entire house, separate annex in style and the piled driveway. The lot comprises 820 sqm of freehold land. Combined with the location on a street with countless monumental buildings at the front and the sweeping view of the rural landscape from the rear, this home is sure to take your breath away!!

The exceptional layout of this villa is as follows:

Ground floor:
The professionally landscaped front garden with beautiful sycamores leads to the entrance of the home. The foyer features marbled paneling and beautiful doors with stained glass windows that lead to a long corridor with granite flooring and panel doors to the rooms. To the right is a living room with pocket doors with dark herringbone parquet flooring. The cabinets that divide the room feature stunning elaborate wood work, the sliding doors also have stained glass windows. The ceiling is adorned with crown molding. French doors at the rear open to the veranda. To the left is the cloak room, which can also be used as an office or bedroom. This room features the same granite flooring as the corridor and is fitted with a number of closets. The windows have gorgeous shutters. Next to the cloak room is the raised 'opkamer' room, which is currently used as a study. This room features oak flooring and smooth plaster walls with cladding and a fitted closet.
The restroom is at the end of the hall and has been beautifully modernized, incorporating granite flooring and tiling in keeping with the style of the home. The kitchen/lounge is one of the home's gems. A lovely room that can easily accommodate Boretti gas stove, two large built-in refrigerators and freezers, a dishwasher and a beautiful hearth with the extractor and brushed natural stone countertops. Stairs from the kitchen lead down to the (wine) cellar. There is also a spiral staircase to the basement.
Souterrain:
The basement is a multi-purpose area. Whether you convert it into a bedroom for the children, a home cinema, sauna/ fitness room or just an office or a bedroom - the choice is yours. The floors are tiled, the walls feature smooth plaster finishes, the ceilings have recessed lights and there is underfloor heating. French doors open to the garden.
Adjacent is a ca. 70 sqm-office space with 21 (!) fitted cabinets. The area features a kitchen unit and a separate restroom. Consequently, this space can be used for any number of purposes. French doors open to the backyard, and a second veranda with modular skylights. This last space can also be incorporated into the rest of the house relatively easily. Adjacent to the veranda is a door to the first shed.

First floor:
A beautiful timber staircase with a stair runner leads to the first floor. The landing features the exposed roof ridge and the historic beams lend the space a nostalgic feel. ~The walls feature smooth plaster finishes, combined with clad paneling. Radiators have been neatly tucked away behind radiator cabinets. Both bedrooms at the front of the house are fitted with dormers with beautiful round windows. This level accommodates a total of four bedrooms, the master bedroom connects to the bathroom and has laminate flooring. All further rooms have oak floorboards. The separate laundry room has a large countertop above the laundry machine and dryer, in addition to a utility sink for hand wash. There are four fitted wardrobes at one side of this room.
The bathroom is another gem. With ample space, the bathroom can be used simultaneously by multiple people. The walk-in shower features a regular shower head and a massage shower. A sunken bathtub is a stunning feature, and features gorgeous teak paneling. A large double vanity with a natural stone counter and a wall-mounted toilet complete this room. Granite flooring, tall slanted ceilings with crown molding, recessed lighting and a designer radiator again lend this space an authentic feel.
Loft storage has been created above a number of bedrooms.

The annex:
The annex is a completely new build, in keeping with the style of the house and consists of two levels. The second floor incorporates a full apartment with the following layout:
Stairs lead to a terrace with French doors to the living room and adjacent kitchen. Extremely charming, with a small dormer and exposed roof beams. The kitchen is fitted with a 4-burner gas cooker, built-in refrigerator and natural stone countertop. The landing leads to the bathroom, with light tiles and granite flooring with underfloor heating. The bathroom features a wall-mounted toilet and a small shower/bath. Adjacent is the bedroom. The entire apartment features characteristic elements, such as panel doors and beautiful wood work.
Below the apartment is a spacious, insulated storage area with tiled flooring with underfloor heating. The separate meter cupboard and individual central heating unit are in a closet. Adjacent is an office/ workspace with French doors to a private balcony.

Specifications:
+ Built approximately 1886
+ Volume house ca. 1,016 cbm
+ Volume annex ca. 120 cbm
+ Floor area house ca. 286 sqm
+ Floor area annex ca. 34 sqm

The foundation was completely renewed and piled, all facades have been renewed and/or renovated. All radiators in the house have been tucked away behind beautiful wood work cabinets.

Kenmerken

Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 895.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Herenhuis Type woning Vrijstaande woning Bouwjaar 1886 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, vrij uitzicht en open ligging Indeling Woonoppervlakte 286 m² Perceeloppervlakte 820 m² Gebouwgebonden buitenruimte 75 m² Overige inpandige ruimte 7 m² Externe bergruimte 43 m² Inhoud 1016 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 5 Aantal woonlagen 3 woonlagen en een kelder Energie Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en vloerverwarming gedeeltelijk C.V.-Ketel Atag Blauwe Engel HR (Gas Combiketel, Eigendom) Buitenruimte Tuin Achtertuin, voortuin en zijtuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 425 m² (25.0 m bij 17.0 m) Achterom Ja Kwaliteit tuin Normaal Bergruimte Schuur / Berging Inpandig Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage Carport en parkeerplaats Parkeerfaciliteiten Op eigen terrein Dak Soort dak Mansarde dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand Onderhoud binnen Goed tot uitstekend Onderhoud buiten Goed tot uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen TV kabel, Buitenzonwering, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Nieuwveen Sectie A Perceelnummer 2346 Oppervlakte 820 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Oude Nieuwveenseweg 52, 2441 CW Nieuwveen

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van deze woning te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.